Nie da się ukryć, że okres późnej jesieni, to także okres przeziębień ale i pigwy! Ten cudowny owoc to absolutna bomba witaminy C, witamin z grupy B, a także żelaza, magnezu, potasu, fosforu i wielu innych związków, które wspierają naszą odporność i pomagają wracać do zdrowia, kiedy już dopadnie nas jakieś przeziębienie. Dodatkowo wspierają przemianę materii i odpowiednią pracę układu pokarmowego. Ich aromatyczny, piękny zapach i mocno kwaśny smak sprawiły, że pigwa bywa nazywana polską cytryną. W naszych sada... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)