Syrop z pigwy z imbirem i kurkumą na odporność i listopadowe szarugi

Syrop z pigwy z imbirem i kurkumą na odporność i listopadowe szarugi

Syrop z pigwy z imbirem i kurkumą na odporność i listopadowe szarugi

Nie da się ukryć, że okres późnej jesieni, to także okres przeziębień ale i pigwy! Ten cudowny owoc to absolutna bomba witaminy C, witamin z grupy B, a także żelaza, magnezu, potasu, fosforu i wielu innych związków, które wspierają naszą odporność i pomagają wracać do zdrowia, kiedy już dopadnie nas jakieś przeziębienie. Dodatkowo wspierają przemianę materii i odpowiednią pracę układu pokarmowego. Ich aromatyczny, piękny zapach i mocno kwaśny smak sprawiły, że pigwa bywa nazywana polską cytryną. W naszych sada... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana