Okazało się, że już od trzech lat spotykamy się w trójkę w okolicach jesieni uzbrojeni w garnek, małą kuchenkę turystyczną, koce i kilka pyszności i gotujemy w lesie nad brzegiem rzeki jedzenie, które wypełnia nas najszczerszym dobrem i radością chwili. W zeszłym roku pod rdzawymi już koronami drzew upichciliśmy rozgrzewające wege curry , a tym wśród kwitnących wrzosów i wciąż letniej aury powstał prosty makaron z pomidorami. Podwójnie pomidorowy, wzmocniony słuszną ilością czosnku i odrobiną chili, które dodało ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)