Z czym, jak nie z zapachem pomarańczy ( i różnych korzennych przypraw) kojarzą się Święta Bożego Narodzenia! :) Dziś podzielę się z Wami prostym sposobem na wykorzystanie skórek z pomarańczy w potrawach w postaci pyłku :) Jest pełen aromatu i zawiera dużo pektyn i witaminy P, która jest zawarta w białych częściach pomarańczy i przy okazji wspomaga trawienia i pomaga obniżyć zły cholesterol. Tutaj ususzona, ale pamiętajcie, że jedzenie świeżych pomarańczy z białymi skórkami też jest bardzo dobre! :) Jedząc po... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)