Pozostając w temacie pomarańczy i tego, że zima i święta mocno pachną właśnie tymi cytrusami, pędzę podzielić się z Wami na świąteczny likier! To właśnie z tych pomarańczy powstał zimowy dżem pomarańczowo-waniliowy , a zaczęło się od pomysłu na Pomarańczello inspirowane słynnym włoskim likierem cytrynowym, do którego wyrobu używa się cieniutko obranych cytrusowych skórek :) I te właśnie skórki odstawia się na 3 tygodnie zalane wódką lub spirytusem, aby powstał aromatyczny macerat. Po tym czasie zlewa się poma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)