Puszyste ciasto drożdżowe z jagodami vel borówkami. CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI SKŁADNIKI 500 gramów mąki pszennej; 170 ml ciepłego mleka; 14 gramów suchych drożdży (lub 40 gramów świeżych); 125 gramów masła; 3 jajka; 150 gramów drobnego cukru; 1 litra dojrzałych borówek (jagód); 2 łyżki cukru; cukier puder; przepis na ciasto drożdżowe z jagodami Artykuł Ciasto drożdżowe z jagodami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.