SZARLOTKA Z BUDYNIEM

SZARLOTKA Z BUDYNIEM

SZARLOTKA Z BUDYNIEM

SKŁADNIKI : • 2,5 szkl. mąki • 1 margaryna (250g) • 0,5 szkl. cukru pudru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 jajko • 2 żółtka • 2 łyżki śmietany • 1,5 kg jabłek • 2 budynie waniliowe • 4 łyżki cukru • 800 ml mleka • 2-3 łyżki bułki tartej PRZYGOTOWANIE : Mąkę siekamy nożem razem z margaryną, dodajemy cukier puder, jajko, żółtka i śmietanę i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść na jednolite ciasto, 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok.2 h, 2/3 ciasta zawinąć w folię i schować do lodówk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.