Żeberka w tradycyjny sposób

Żeberka w tradycyjny sposób

Żeberka w tradycyjny sposób

Przepis na : obiad

Ten sposób na przygotowanie tych żeberek jest tradycyjny bez udziwnień. Bardzo smaczne, polecam. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i obsmażyć żeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, mięso, grzyby, pieczarki, obiad, dania mięsne, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.