Z przyjemnością polecam to danie z grzybów leśnych Wykonanie ciasta kruchego – mąkę, masło, żółtko szybko zagnieść do połączenia składników. Rozwałkować, formując koło o średnicy większej o2 cm niż średnica foremki. Położyć ciasto na dno i boki formy. Nakłuć dno ciasta. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec 15 minut. Ciasto musi się lekko zarumienić. Przygotowanie nadzienia – dowolne leśne grzyby obgotować w lekko osolonej wodzie, o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl