
Przepis na : śniadanie
Tym razem zrobiłam omlet inaczej. Zwykle smażę tylko na patelni, tym razem podpiekłam w piekarniku. Jajka rozbić widelcem na puszystą masę. Dodać śmietanę, mąkę i sól, dokładnie rozmieszać. Na patelni roztopić masło i wylać masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu tak długo aż masa się zetnie. Około 3 minut. Patelnia powinna być przykryta. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec omlet na 2-3 minut. Góra powinna stężeć. Rozrzucić owoce na omlecie i już jest gotowy do jedzenia. Smacznego czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl