Cukinia w zalewie miodowo- octowej

Cukinia w zalewie miodowo- octowej

Cukinia w zalewie miodowo- octowej

Następny przepis na cukinię, lekko słodko – kwaśny smak. Super dodatek do obiadu. Cukinię umyć, odciąć końcówki. Pokroić na słupki o dowolnej długości, w zależności jakie macie słoiki. Ja zrobiłam małe, ponieważ jestem teraz tylko z mężem. Słoiki umyć, nałożyć kawałki cukinii. Do każdego słoika dodać po ząbku czosnku pokrojonego na cienkie plasterki, listek laurowy, ziarenko ziela angielskiego, gorczycę. Zalewa – do garnka wlać wodę , ocet. Dodać cukier, miód, sól wymieszać i zagotować. Gorącą za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.