Przepis na : śniadanie
Wielki Piątek i post. Sytuacja , w której bardziej niż o świętach myślimy o zdrowiu i bliskich. Jeść jednakowoż należy a jeśli można to coś dobrego, szybkiego i smacznego. Moja propozycja to szybka pasta na kanapki ze zdrowymi ziołami, które można już zbierać z przydomowych ogródków czy parapetów. Moje porcja jest jak zwykle propozycją dla 4 osób. Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem Składniki: - 10 jajek kurzych ugotowanych na twardo - pęczek szczypiorku - garść rzeżuchy - majonez - 1 kopiasta łyżecz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania