Soczysty schab pieczony z majerankiem

Soczysty schab pieczony z majerankiem

Soczysty schab pieczony z majerankiem

Składniki:1,5 kg schabusólsuszony majeranek1 główka czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Posypujemy obficie suszonym majerankiem.2. Mięso schładzamy 2 godziny w lodówce. Przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C i pieczemy mięso 1,5 godziny.3. Schab jest gotowy, gdy jego wierzch się zarumieni.4. Dzięki temu, że schab jest pieczony w rękawie, nie traci swojej socz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.