Smażone marynowane kanie

Smażone marynowane kanie

Smażone marynowane kanie

 Jeśli jesteście fanami kotletów z kani, to podpowiadam wam jak je zamknąć w słoikach i cieszyć się nimi zimą. Składniki: 6 dorodnych kani 2 jajka  odrobina mleka przyprawa typu vegeta lub sól bułka tarta  olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody 2/3 szklanki octu 10% 1 łyżeczka soli 4 łyżki cukru 1 liść laurowy 1 mała cebula pokrojona w półplasterki 1 łyżeczka ziaren gorczycy  Sposób przygotowania: 1. Kanie oczyścić, pokroić na takie kawałki, by zmieściły się w słoiku.  2. Jajka w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.