Pulpety z indyka w sosie z papryką i koperkiem

Pulpety z indyka w sosie z papryką i koperkiem

Pulpety z indyka w sosie z papryką i koperkiem

Dzieci bardzo lubią mięso w sosie. Dlatego dość często jakieś danie tego typu ląduje na naszym stole. Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 mała cebula 1 sucha kajzerka 1 jajko sól, pieprz mąka do obtoczenia kulek 1 litr wrzątku 1/2 papryki (świeżej lub mrożonej) 1 pełna łyżka masła 1 pełna łyżka mąki siekany koperek sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Mięso wymieszać z kajzerką, drobniutko posiekaną cebulą, jakiem, solą i pieprzem. Uformować kulki, o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani