Bardzo fajny przepis na pierniki. Nadają się od razu do jedzenia i nie muszą leżakować. Z ciastem również pracuje się dobrze. Z porcji wyszło mi 60 pierniczków, ale wszystko będzie zależeć od wielkości używanych do wycinania foremek. Składniki: 100 g masła 150 g miodu 380-400 g mąki pszennej lub jasnej orkiszowej 1 jajko 60 g cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 50 ml wrzątku szczypta soli Lukier: 250 g cukru pudru kilka łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. W... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...