Mrożone grzyby leśne

Mrożone grzyby leśne

Mrożone grzyby leśne

 Sezon na grzybobranie powoli dobiega końca. Jak zachować świeżość grzybów na dłużej? Na blogu możecie znaleźć sposób na mrożone maślaki .  Ale grzyby leśne mrożę również w inny sposób.  Oczyszczone grzyby leśne (borowiki, podgrzybki, kozaki) pokroić w grubsze plastry, a małe okazy można pozostawić w całości.  W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić grzyby. Gotować na wolnym ogniu niecałe 10 minut, odcedzić k przestudzić.  Grzyby poporcjować do małych woreczków do mrożenia i zamro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.