Masa grysikowa z amaretto do piernika staropolskiego

Masa grysikowa z amaretto do piernika staropolskiego

 W ubiegłym roku wyjątkowo zamarzyła mi się masa grysikowa do piernika staropolskiego. Do tego pojawiła się jeszcze cienka warstwa dżemu z czarnej porzeczki. Polecam Wam tę masę. Piernik po odstaniu był mięciutki i delikatny. Przełożyłam tylko jednego piernika masą grysikową. Trochę masy mi zostało, dlatego przełożyłam nią część ciasteczek orzeszków.  Taką masę można również wykorzystać do przełożenia miodownika. Składniki: 3 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 7-8 łyżek kaszy manny błyskawicznej 2/...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.