W ubiegłym roku wyjątkowo zamarzyła mi się masa grysikowa do piernika staropolskiego. Do tego pojawiła się jeszcze cienka warstwa dżemu z czarnej porzeczki. Polecam Wam tę masę. Piernik po odstaniu był mięciutki i delikatny. Przełożyłam tylko jednego piernika masą grysikową. Trochę masy mi zostało, dlatego przełożyłam nią część ciasteczek orzeszków. Taką masę można również wykorzystać do przełożenia miodownika. Składniki: 3 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 7-8 łyżek kaszy manny błyskawicznej 2/...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...