Dżem z truskawek i rabarbaru

Dżem z truskawek i rabarbaru

Dżem z truskawek i rabarbaru

 Połączenie słodkich truskawek z kwaśnym rabarbarem jest świetne. Wcześniej robiłam ciasta czy kompot z tymi dodatkami, a teraz czas na zapasy na zimę. Dżem wyszedł naprawdę super😋 Składniki: 250g rabarbaru - już oczyszczonego 600-700g truskawek 3 łyżeczki soku z cytryny 1 szklanka (z górką) cukru Sposób przygotowania: 1. Obrany rabarbar pokroić w mniejsze kawałki. Umyte truskawki pokroić na mniejsze części.  2. W garnku o grubym dnie umieścić truskawki, rabarbar, sok z cytryny i cukier. Całość po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.