Ostatnio sporo u mnie wypieków, ale sezon na letnie owoce w pełni, więc korzystam. Tym razem zamarzyła mi się drożdżówka z jagodami i kruszonką. Wyszła przepyszna, pachnąca, pulchna i sprężysta :-) Składniki (blaszka 24x24cm) : Zaczyn: 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 120 ml ciepłego, ale nie gorącego mleka Ciasto: 320 g mąki 3 jajka 3 łyżki cukru 60 g masła - rozpuszczonego + niepełna szklanka jagód leśnych wymieszanych z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej Kruszonka: 2 duże łyżki mąki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...