Zapraszam po prostu przepis na babkę w paseczki czyli zebrę. Upiekłam ją w tortownicy z kominem o średnicy 24cm. Ciasto można upiec w zwykłej tortownicy o tej samej średnicy lub nieco mniejszej. Składniki: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju aromat waniliowy lub śmietankowy 1 szklanki wody gazowanej 2-3 łyżki kakao Sposób przygotowania: 1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać partiami cukier, a potem żółtka. Dodać mąkę przesianą z proszk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...