Pyszna, prosta i szybka babka na stół wielkanocny lub do weekendowej kawki. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 pełne łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 pełna łyżka kakao Sposób wykonania: 1. Jajka ubić z cukrami na puch. Cienką stróżką wlać olej i nadal miksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec mleko. 2. Formę na babkę posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałego ci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...