Marmolada z pigwy

Marmolada z pigwy

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą, kiedy za oknem śnieg i mróz - otwieramy słoiczek ze słodką, pachnącą marmoladą z pigwy. Owoce pochodzą z ekologicznego ogrodu, z drzewa, które miałam przyjemność posadzić własnoręcznie kilka lat temu. Dobrze wysmażona marmolada jest tak gęsta, że z powodzeniem można kroić ją nożem. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.