Przepis na : obiad
Ryż zapiekany ze śliwkami juz zawsze będzie mi się kojarzył z prodiżem, choć nigdy sama prodiża nie używałam. Jednak w moim rodzinnym domu w sezonie na węgierkę, ryż ze śliwkami zapiekany był bardzo często. Dla odmiany od klasyki proponuję dodatek puszystej ricotty. 200 g ryżu 300-400 g śliwek 250 g sera ricotta 1 jajko pół łyżeczki esencji waniliowej 4-5 łyżek słodziwa Ryż gotujemy na sypko (1 część ryżu na 1,5 części wody). Śliwki drylujemy, dzielimy na połówki. Białko jaja ubijamy na sztywną masę. Żółtko... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...