Ptysie z kruszonką i waniliowym budyniem

Ptysie z kruszonką i waniliowym budyniem

Ptysie z kruszonką i waniliowym budyniem

Przepis na : deser

Ptysie: 1 szklanka wody 50 g masła 1 szklanka mąki jasnej pszennej 1/2 łyżeczki soli 3-4 jajka Kruszonka:  70 g masła 70 g mąki jasnej 50 g ksylitolu Zagnieć ciasto na kruszonkę. Rozwałkuj cienko pomiędzy dwoma arkuszami papieru, na grubość ok 2 mm. Odstaw do lodówki. Zagotuj wodę, dodaj masło i sól. Gdy zacznie wrzeć wsyp mąkę i wymieszaj dokładnie drewnianą łyżką. Gdy masa będzie szklista, zostaw do ostudzenia. Dodawaj kolejno jajka mieszając masę rózgą lub mikserem. Przy użyciu rękawa cukierniczego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.