Pomysł na… polędwicę w pomidorach

Pomysł na… polędwicę w pomidorach

Pomysł na… polędwicę w pomidorach

Polędwicę robi się szybko, więc przygotowanie obiadu nie zajmuje wiele czasu. Polędwicę kroimy w medaliony, które rozgniatamy delikatnie dłonią. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Rumienimy z dwóch stron smażąc krótko. Zmniejszamy temperaturę dodajemy sól, majeranek, tymianek i bazylię. Całość zalewamy szklanką przecieru pomidorowego lub pomidorami z puszki. Dodajemy łyżkę jogurtu i 2-3 łyżki parmezanu. Całość mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ja podałam z mieszanką Melvit ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.