Placki kukurydziane z pokrzywą

Placki kukurydziane z pokrzywą

Placki kukurydziane z pokrzywą

Przepis na : śniadanie

podane z twarożkiem rzodkiewkowym Wydaje mi się, że smakoszy placków na słodko jest więcej, niż placków wytrawnych. Mogę się mylić. Większość placków, które robię, można zjeść na oba sposoby, ponieważ nie dodaję do masy ani soli, ani słodziwa. Nie tym razem. Tym razem placki w zamyśle były wytrawne do samego końca. Placki, ok. 12 sztuk, 4 porcje 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki jaglanej (lub innej, dowolnej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka kefiru garść pokrzywy szczypta soli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.