Babeczki z czekoladą i cytrynową polewą

Babeczki z czekoladą i cytrynową polewą

Babeczki z czekoladą i cytrynową polewą

Babeczki – 15 sztuk 2 szklanki mąki (300 g) 2 jajka 1 szklanka słodziwa (cukru, ksylitolu, itp) 170 ml mleka 150 g masła 150 g czekolady lub drażetek czekoladowych 50 g orzechów, dowolnych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa 100 g białej czekolady 5 łyżek soku z cytryny mielone orzechy – opcjonalnie Masło roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do ostudzenia. Orzechy grubo posiekaj. Jeśli używasz czekoladę – również posiekaj, pozostawia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.