Pieczone knedle ze śliwkami

Pieczone knedle ze śliwkami

Pieczone knedle ze śliwkami

Dostałem śliwek i to całą czapkę. Chodziły mi po głowie knedle, ale postanowiłem je zrobić trochę jak obwarzanki, czyli najpierw parzone, a potem pieczone. Wyszło spoko, bo można jeść na zimno. Składniki: - ziemniaki - mąka - drożdże instant - olej - śliwki Wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy i ugniatamy. Dodajemy trochę oleju, mąki w ilości 1,2 razy większej niż ziemniaków i drożdże. Dolewamy trochę wody i ugniatamy ciasto.  Śliwki drylujemy i wkładamy do kulek z ciasta. Kulki wrzucamy do w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.