Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

  Dzień dobry :-) Domowe puree a z dyni możemy wykorzystać do różnych wypieków i deserów. Robi się je bardzo prosto, bo wystarczy po prostu upiec dynię w piekarniku, wydrążyć miąższ i go zmiksować blenderem. Takie puree możemy zamrozić i wykorzystać kiedy będziemy go potrzebowali :-) Składniki: średnia dynia o ciemnym pomarańczowym miąższu 1. Dynię myjemy, rozcinamy (ja tnę na ćwiartki) i za pomocą łyżki lud gałkownicy do lodów wydrążamy środek razem z pestkami.  2. Blaszkę wykładamy papierem do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kruche babeczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.