Dzień dobry :-) Nie mogłam się jakoś po tych świętach ogarnąć i dlatego pierwszy post w tym roku dopiero dzisiaj. Zaczynam od pysznego mięska, idealnego na kanapki. Przepis pochodzi z książki " Wędliny domowe " Polecam, warto zrobić, bo smakuje rewelacyjnie, nie to co ze sklepu :-) Miłego dnia kochani :-) Składniki: 2 kg karkówki 2 łyżki stołowe peksoli 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca pieprz ziarnisty majeranek do smaku 3-4 ząbki czosnku 1 litr rosołu 1. Przyprawy ucieramy w moździerzu, dodajem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...