Placek z cukinii

Placek z cukinii

Placek z cukinii

Placek z cukinii z kukurydzą i białym serem. 2 nieduże cukinii - około 500 g, 1 kolba kukurydzy - około 180 g ziaren, lub mała puszka kukurydzy, 250 g sera białego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 5 jajek, 180 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, masło i bułka tarta do wysypania formy. Kukurydzę obrać z liści, przyciąć końcówkę i wierzchołek. Włożyć do gotującej się lekko osolonej i ocukrzonej wody z łyżką masła. Gotować 5 minut. Nie dłużej. Lekko przestudzić. Ściąć ziarna kuku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.