Pierś perliczki panierowana, smażona
Pierś perliczki panierowana, smażona
2 piersi perliczki , 1-2 jajka, 2 - 3 łyżki mąki pszennej, tymianek, pieprz, 6 łyżek bułki tartej, tłuszcz do smażenia (u mnie masło), Tymianek posiekać. Pierś lekko roztłuc, dosłownie kilka uderzeń tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i tymiankiem, mąką, obtoczyć w roztrzepanych jajkach a następnie bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. zastawa z czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, pierś, bułki, piersi, bułka pszenna
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję