Perliczka pieczona

Perliczka pieczona

Perliczka pieczona

perliczka, 4 ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku lub rozmarynu, 1 łyżka soli, kilka plasterków boczku wędzonego (200 g), Czosnek posiekać, wymieszać z solą i posiekanym tymiankiem. Perliczkę oczyścić, usunąć resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek, kuper i szyjkę. Umyć, osuszyć. Natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Perliczkę umyć. Naczynie do pieczenia wyłożyć 1/2 plasterków boczku, ułożyć na nich perliczkę, przykryć resztą boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.