Mazurek czekoladowy „Iwan” , dlaczego Iwan? Nie wiem. Wiem tylko, że przepis z PRL-u, z lat sześćdziesiątych / siedemdziesiątych. Mazurek bez pieczenia. Masa orzechowa : kaszę mannę rozgotować na mleku na gęstą masę, ciągle mieszając. Ostudzić. Orzechy zemleć w maszynce do mięsa. Orzechy wymieszać z kaszą, cukrem i wanilią. Masa czekoladowa: p okruszoną czekoladę wrzucić do miski, którą ustawić na garnku z wrzącą wodą. Gdy czekolada zacznie się topić, wymieszać ją. Nie dopuścić do przegrzania. Masło utrzeć na pulch... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...