Kurczak z agrestem

Kurczak z agrestem

Kurczak z agrestem

700 g udek kurczaka, 6 goździków, kawałek laski cynamonu, 1 kg agrestu, sól, cukier, masło do smażenia Kurczaka, umyć, osuszyć obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron na rumiano. Dodać goździki, cynamon, wlać 200 ml wody i dusić do miękkości. Agrest umyć, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i ugotować do miękkości pod przykryciem. Przetrzeć przez sito, dodać do kurczaka. Dusić razem kilka minut, doprawić solą i cukrem.   zastawa z czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.