Krem z botwinki

Krem z botwinki

Krem z botwinki

Sezon na botwinkę się zaczął i niemal pół Polski zajada się botwinką. Ale są też tacy, którzy nie lubią pływających farfocli w zupie, chętnie by zjedli ale bez liści. Dlatego proponuję krem z botwinki. Smak ten sam a farfocli brak :) 2 pęczki botwinki, 1 ziemniak, 300 ml bulionu, sok z cytryny, sól, cukier, śmietana Botwinkę oczyścić, wyrzucając brzydkie liście, porządnie umyć i posiekać. Włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wrzącej wody. Parę minut gotować, wlać sok z 1/2 cytryny, dodać obranego, pok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję