Waniliowy szał cz.1 - Domowy cukier waniliowy

Waniliowy szał cz.1 - Domowy cukier waniliowy

Waniliowy szał cz.1 - Domowy cukier waniliowy

Cukier wsypać do szczelnego  słoika. Laski wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem ( mocno wstrząsnąć słoikiem parę razy też można :)).Pustą laskę wanilii przeciąć na 3 części i zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik i wstrząsnąć.Schować do szafki, gdzie jest chłodno i ciemno.Po 1 - 2 tygodniach cukier jest gotowy do użytkowania.Nie muszę chyba pisać do czego możecie użyć tego cukru :)Najbardziej popularnym użyciem będą oczywiście ciasta, ciasteczka itd., ale ja polecam taki cukier użyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kredowe Menu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.