Waniliowy szał cz.1 - Domowy cukier waniliowy
Waniliowy szał cz.1 - Domowy cukier waniliowy
Cukier wsypać do szczelnego słoika. Laski wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem ( mocno wstrząsnąć słoikiem parę razy też można :)).Pustą laskę wanilii przeciąć na 3 części i zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik i wstrząsnąć.Schować do szafki, gdzie jest chłodno i ciemno.Po 1 - 2 tygodniach cukier jest gotowy do użytkowania.Nie muszę chyba pisać do czego możecie użyć tego cukru :)Najbardziej popularnym użyciem będą oczywiście ciasta, ciasteczka itd., ale ja polecam taki cukier użyć ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kredowe Menu
Autor
Kasia Kredowe Menu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik, ciasteczka, ciasto, ciasto z kawą, ciasteczka waniliowe
Inne przepisy z Kredowe Menu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję