Ja użyłam już wcześniej przerobione przeze mnie jabłka :)Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C (bez termoobiegu).Aby przygotować kruszonkę, masło pokrój na małe kawałki, wymieszaj z cukrem i mąką i wyrabiaj, aż uzyskasz konsystencję grubego, mokrego piasku. Schowaj do lodówki.Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Ułóż owoce w żaroodpornym naczyniu i posyp cynamonem.Wierzch jabłek równomiernie pokryj kruszonką.Wstaw do piekarnika na 20 minut i piecz, dopóki ciasto się lekko nie przyrumieni.Jak... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...