Bezy

Bezy

Bezy

Ostatnio moja znajoma która jest w ciąży oznajmiła, że ma wielką ochotę na domowe beziki. Długo nie myśląc postanowiłam, że w domu je przygotuję. Bardzo chciałam zrobić niebieskie beziki- w związku z tym dodałam odrobinkę barwnika w żelu- jednak bezy nie wyszły. Masa bezowa zrobiła się strasznie rzadka i podczas wyciskania wzorek się rozlewał. Myślę, że to wina barwnika- no nic może jeszcze kiedyś spróbuję zrobić kolorowe beziki. Masa bezowa poszła do kosza a ja wzięłam się za kolejną porcję.  Tym razem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.