SYROP MIĘTOWY DO KAWY LUB HERBATY

SYROP MIĘTOWY DO KAWY LUB HERBATY

SYROP MIĘTOWY DO KAWY LUB HERBATY

   Zrobiłam sobie gęsty , złoto-zielonkawy syrop do kawy , możemy go używač do ciast , naleśników itp.czy drinków.Lubię mieć jego zapas w lodówce  jego i cynamonowy, bo nigdy nie wiem jaki zechcą  użyć moi goście.:)   20 dag.świeżej mięty 2 szkl.wody 1 szkl.cukru ***************************************************** Cukier zalewamy gorącą wodą,gotujemy chwilę  ,aż cukier nam się rozpuści,wrzucamy miętę i gotujemy na średnim gazie , aż połowa wody nam ODPARUJE , a syrop zgęstn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.