Jaglany krem wiśniowo pomarańczowy ( bez mleka, cukru i jajek )

Jaglany krem wiśniowo pomarańczowy ( bez mleka, cukru i jajek )

Jaglany krem wiśniowo pomarańczowy ( bez mleka, cukru i jajek )

Coś dla alergików, bezglutenowców i prawdziwych smakoszy :) pyszny, gęsty i bardzo owocowy krem zrobiony  na bazie kaszy jaglanej. Słodzony daktylami. Na 3 pełne szklanki* kremu: - 0,5 szklanki kaszy jaglanej - 1 czubata szklanka wiśni mrożonych - 1 opakowanie daktyli - sok z dwóch pomarańczy - ewentualnie łyżka miodu do dosłodzenia Daktyle włożyć do rondelka, zalać do równości wodą, gotować od momentu zawrzenia 5 minut. Odstawić. Kaszę wsypać do rondelka, prażyć chwilę. Kiedy będzie gorąca i podprażona... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kawawszklance

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.