Przepis na : śniadanie
Delikatny, kremowy sos holenderski to klasyka kuchni francuskiej. Idealny do szparagów, jajek po benedyktyńsku, ryb czy warzyw gotowanych na parze. Kremowy, delikatny i gotowy w kilka minut. Czas przygotowania: 1o minut Trudność przygotowania: średnie Ilość porcji: 1-2 osób SKŁADNIKI : 3 żółtka 150 g masła (klarowanego lub rozpuszczonego i przestudzonego) 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu 1. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie żółtka umieszczamy w misce nad garnkie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...