Sos holenderski

Sos holenderski

Sos holenderski

Przepis na : śniadanie

Delikatny, kremowy sos holenderski to klasyka kuchni francuskiej. Idealny do szparagów, jajek po benedyktyńsku, ryb czy warzyw gotowanych na parze. Kremowy, delikatny i gotowy w kilka minut. Czas przygotowania:  1o minut Trudność przygotowania:  średnie Ilość porcji:  1-2 osób SKŁADNIKI : 3 żółtka 150 g masła (klarowanego lub rozpuszczonego i przestudzonego) 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu 1. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie żółtka umieszczamy w misce nad garnkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.