Pyszna. I banalna. Zrobiona głównie z myślą o najbliższych świętach. Jeżeli nie macie rzeżuchy, możecie spokojnie dodać np. kiełki brokuła – uzyskacie bardzo podobny efekt. Składniki: 5 jajek mały por (biała część) 200 g sera feta 2 ogórki konserwowe duża garść rzeżuchy 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je i kroimy w dużą kostkę, wrzucamy do miski.&nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...