Dziś zaczynam wrzucać na bloga przepisy na Sylwestra. Na pierwszy strzał leci zestawienie past do zimnej płyty. Tego typu pasty możecie użyć do roladek z tortilli, jako baza do koreczków na pieczywie, do samego pieczywa, a także do wędlin, serów, warzyw, grissini, itd. Przy okazji podrzucam Wam tutaj jeszcze link do sosów , które też świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie do zimnej płyty. Korzystajcie. 1. Pasta z pestek dyni, pieczonej papryki i gorgonzoli Składniki: 1 szklanka łuskanych pestek dyni 2 małe c... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...