Ten przepis mam już zapisany od dawna. Jakieś 3 lata temu miałam okazję raczyć się przystawkami gruzińskimi i jedną z nich były nadughi . Ketevan, która je przygotowała, sprzedała mi przepis na nie. Było to połączenie trzech rodzajów sera i mięty. To było coś przepysznego. Oprócz tego, że postanowiłam je wrzucić na bloga, miałam do nich jeszcze inne plany. Plany w postaci przystawki na Święta Wielkanocne. I tak oto, po prawie 3 latach realizuję swój plan. Od początku nie chciałam mieszać w oryginalnym przepis... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...