Przepis na : obiad
Zbawienie, na obecne upały. Chłodnik zrobiłam wczoraj wieczorem, dziś go pałaszowaliśmy. Te paręnaście godzin w lodówce, dobrze mu zrobiło. Róbcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: 700 ml maślanki (jogurtu lub kefiru) 1 dojrzałe awokado 5 ogórków gruntowych + 2 do posypania pół pęczka koperku pół pęczka szczypiorku + odrobinę do posypania 2 ząbki czosnku 1 łyżka siemienia lnianego sok z cytryny sól pieprz oliwa extra virgin (przepis na 3-4 porcje) Maślankę wlewamy do blendera. Wrzucamy do niego 5 obranych ogórków,... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...