ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 8 mniejszych ziemniaków (ugotowanych), 100 g boczku wędzonego, 1/2 małej cebuli, 1/2 łyżki posiekanego koperku, pieprz cayenne, sól, curry, rozmaryn, 3-4 łyżki śmietany, łyżka masła, szczypiorek. Przygotowanie: Boczek kroję w kostkę, cebulę siekam. Podsmażam na maśle, aż się zarumienią. Ziemniaki kroję w półplasterki, dodaję do boczku wraz z koperkiem i przyprawami: cayenne, curry, solą, rozmary... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.