WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: 3 większe ugotowane ziemniaki, 3/4 puszki groszku, 2 średnie ząbki czosnku, duży ogórek kiszony, majonez, sól, pieprz, garść posiekanego koperku. Przygotowanie: Groszek osączam na sicie z zalewy. Ziemniaki i obranego ze skórki ogórka kroję w niedużą kostkę, czosnek siekam. Wszystkie składniki sałatki łączę z koperkiem i majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...