Meksykańska zupa kukurydziana

Meksykańska zupa kukurydziana

Meksykańska zupa kukurydziana

Nawet jeżeli nie jesteście fanami kukurydzy, to zapewniam, że zupa ta będzie Wam smakowała. Lekko ostra, rozgrzewająca za sprawą imbiru i słodka nuta kukurydzy sprawiają, że chce się do niej wracać.   Dla 4 osób: 3 kolby kukurydzy lub 1 puszka kukurydzy 3 ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr bulionu (może być z kostki) 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 szklanki śmietany 30% pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki niecałe pół łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz Kolby obrać z nasion kukurydzy. W rondelku roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.