Przepis na : sałatka
Składniki / 1porcja: – duża garść ulubionych sałat – 4 zielone szparagi – 50 g sera pleśniowego np. Lazur Błękitny – 1 łyżka płatków migdałowych – 5 truskawek – 1 łyżka masła – sól i pieprz dressing – 2 łyżki oliwy z oliwek – sok z 1/3 cytryny Przygotowanie: Sałatę umyj i osusz. Umieść w misce. Szparagi myjemy i odrywamy twardą końcówkę (same odpadną we właściwym miejscu pod wpływem zgięcia). Szparagi pokrój na mniejsze kawałki ( ja kroje zazwyczaj tylko na pół). Grilluj szparagi na rozgrzanej patel... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...